Webmaster's Woes

12.6.07

Šola

Jutri je spet izpit, tokrat Organizacija poslovnih procesov, in seveda delam vse drugo, le učim se ne. Na ta predavanja sem hodil izjemoma in je tudi edini predmet, za katerega še nimam inskripcije in frekvence (Ne da bi ti dve besedi na FOV kaj pomenili) in niti opravljenih vaj, kar se še zna pokazati kot problem. Tako kot to, da še nimam opravljenega zdravniškega pregleda. Povprečje je še kar vredu, a so zato tudi druge obveznosti. Res da je FOV veliko lažja od FRI, a do konca prvega letnika mi ostane še 6 izpitov in takole bom bolj težko naredil.
Poleg tega pa še ustni izpit iz Naravoslovja pojutrišnjem (Če sem naredil, seveda - Baje je uspeh okoli 20%).

To naravoslovje si zasluži svoj odstavek: Zajema celotno srednješolsko fiziko in kemijo plus nekaj biologije, kibernetike in še kaj. Zanimiv predmet, saj predavatelj govori o življenju, vesolju in sploh vsem, a kaj, ko je prišel enkrat in nato prepustil svojega dolgočasnega pomočnika, da nam predava. Po pomoti sem enkrat prišel tudi na njegova izredna predavanja in moram reči, da so izredni precej najebali: Tipo jim je povedal kazalo snovi in jim dejal, da imajo tri mesece časa, da se stvar naučijo. Fak, mi smo imeli vsaj slajde za gledat :D Sicer pa sva imela krajšo debato o dosegljivosti nam najbližje zvezde, Proxime Centauri in njegov odklonilni odnos do možnosti medzvezdnega potovanja je kar strašljiv (Pa tudi njegovo znanje se mi zdi postavljeno pod vprašaj, če kot argument za nezmožnost potovanja z desetino svetlobne hitrosti da, da letala (v zemljini atmosferi) komaj dosežejo nekajkratnik hitrosti zvoka).
Da povem še kaj smo imeli na izpitu, da se bo lahko kdo držal za glavo, kako lahko naredi le 20%: 1./ Vezje z zaporedno vezanim uporom in žarnico. Uporabiš U=R×I, predvidiš, da je tok skozi vezje enak, uporabiš še P=U×I in je to to.
2./ Zmešaš kislino in bazo. Bazi imaš podano utežno koncentracijo, zmesi pa množinsko koncentracijo. Zračunaj volumen kisline, če imaš še nekaj podatkov.
3./ Kaj je kemijsko ozon, kaj je ozonska luknja, njene posledice.

Mimogrede dam še link na današnjo "masažo" v CD.

Oznake: ,

2 Comments:

  • Jej, jej, a zdej, ko spet mal v šolo hodiš, boš pa sam jamrov ;)

    Kokrkol, veš, da bom držala pesti (ti jih dej pa zame!), ker se spomnim, kako hudo nam je bilo, ko je šel po zlu prvi faks ...

    By Blogger Nina, at 10:54  

  • avtonomna tribuna? wtf??

    (spremenit morjo barvo ozadja in pisave, da se bo dal brat :)) )

    By Blogger Unknown, at 20:01  

Objavite komentar

<< Home