Webmaster's Woes

11.11.07

Krajani Tenetiš so najebali

Danes, na drugem krogu odločanja o predsedniku, smo v Kranju odločali tudi o izgradnji regionalnega odlagališča odpadkov v Tenetišah.
Na referendumu je občina spraševala 43.280 občanov Kranja "Ali ste za to, da se na območju sedanje deponije Tenetiše v skladu s predpisi EU-ja zgradi sodoben regijski center za ravnanje z odpadki?".
Na to zelo neobarvano vprašanje je pozitivno odgovorilo ~85% vprašanih, ki bi najbrž tako odgovorili tudi za katero koli drugo lokacijo ki bi bila dovolj oddaljena od njih. Zakaj občina o nečem, kar je tako samoumevno sploh sprašuje tiste, ki jim je pravzaprav vseeno, kje se ta stvar zgradi? Sprašujejo naj le tiste, ki jim določena rešitev greni življenja - Okoličane deponije in razne naravovarstvenike, če obstajajo. Takšna razširitev kroga volilnih upravičencev je bilo nekakšno posilstvo prizadetih krajanov s strani demokracije.

Pomojem je bila izvedba referenduma napačna odločitev. Čeprav so jo stisnili skupaj z volitvami za predsednika je še vedno stala preveč. Tako izvedba volitev kot propaganda ZA center, ki naj bi bila celo zavajajoča.

Upajte, da naslednji referendum ne bo odločal o postavitvi odlagališča jedrskih odpadkov pod vašo hišo...

Oznake: , , , , ,

1 Comments:

  • Jeba je, ker so vsem predstavljali, da če ne bodo več Tenetiše, bo pa ful dražji odvoz smeti, pa za zgled postavili Domžale... to je jeba ratala instant.
    Potem še ena "dobra" reklama je bila, da novi center je pa zaprt in da nič ne smrdi, folk pelje...
    Pa tretja fora... enostavno... ljudje razmišljajo, zdej že imajo, jambral so prej, zdej in bodo poj, naj majo oni ta fuk in to je to...

    Beda... in ja iz Kranja sem :-)

    A.

    By Anonymous Anonimni, at 10:51  

Objavite komentar

<< Home